Beveiliger is een cruciaal beroep

Anders dan bij de start van de coronacrisis laat het kabinet nu geen twijfel bestaan over de cruciale rol van beveiliging in de samenleving.

Geen twijfel mogelijk

Max kampioen, Feijenoord uit de beker, Omikron variant, iedereen aan de booster, Rusland aan de grens van Oekraïne en Merkel met pensioen. Zomaar een minimale greep uit alle nieuwsitems die onze waarneming elke dag weer teisteren. Hoe veel, hoe snel en hoe groot is de informatie die wij elke dag voorbij krijgen en, als we daar zelf niet op regisseren, tot ons moeten nemen. Kortom, teveel, te heftig en te complex. Door al dit nieuws raken bepaalde zaken naar de achtergrond, in één keer verdwijnt een item van de nieuwsradar omdat andere grootheden belangrijker lijken of zijn.

Vanmorgen viel mijn oog op een ogenschijnlijk klein item; Erkenning door het nieuwe kabinet: Beveiliger is een cruciaal beroep! Anders dan bij de start van de coronacrisis in het voorjaar van 2020 laat het kabinet nu geen enkele twijfel bestaan over de cruciale rol van beveiliging in de samenleving. Dat maakt de Nederlandse Veiligheidsbranche bekend.

Erkenning

oe geweldig is dat. De erkenning dat onze collega’s die 24/7 hun diensten verlenen bij onze klanten daarvoor gezien en erkend worden. Dan volgt de waardering vanzelf, zou je verwachten. Wellicht dat deze stap de opmaat is naar een andere discussie over beloning, financiële waardering en bijbehorende tarieven.

In het verlengde daarvan is het goed om te benoemen dat in de tijd van corona discussies over beloning, waardering en investering iedere keer weer aan de orde komen. Het beleid voor de zorgmedewerkers ligt terecht onder een vergrootglas en laat zien dat het in de voorfase niet goed gaat waardoor we nu achter de feiten aan lopen. Die zorg over de beveiligers is navenant, een aflatende overheid, politie die verdrinkt in haar taakstelling en het ontbreken van visie bij politici maakt dat beveiliging ergens onderaan bungelt. Daar kan verandering in komen.

Zonder te willen hemelfietsen pleit ik voor een verdere verbetering van hetgeen een cruciaal beroep verdient. Niet alleen financieel maar ook in de waardering, samenwerking en erkenning. Als koudwatervrees verdwijnt en we elkaar op waarde schatten is samenwerking tussen publiek en privaat op alle fronten mogelijk zonder dat we iets af doen aan de gestelde kaders zoals het geweldsmonopolie. Wat is mooier als de samenwerking leidt tot meer veiligheid, structurele uitrol van onderlinge samenwerking tussen overheid en de beveiligingsbranche en de burger, de ondernemer, de zorgwereld en de overheden zien dat efficiency en samenwerking leidt tot het beste resultaat.

Kortom: Cruciaal is cruciaal als we het voelen als cruciaal, woorden gevolgd door daden is wat nodig is en waar wij onze bijdrage graag aan leveren.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan middels onderstaand formulier contact met ons op!

Ook voor spoed aanvragen

Vlijmenstraat 11, 5036 SV
Tilburg