Waar moet bedrijfskleding van een beveiliger aan voldoen?

Als beveiliger dien je er altijd netjes, verzorgd en professioneel uit te zien. Dat laatste laat je zien door je uitstraling en door je uniform. Als beveiliger voer je je werkzaamheden herkenbaar uit, mensen moeten weten dat jij beveiliger bent. Het uniform dat je draagt moet aan een aantal eisen voldoen.

Het mag vooral niet op de politie lijken

Het belangrijkste aan het beveiligingsuniform is dat deze niet te veel lijkt op de werkkleding van de politie. Zo mogen de kleur en het logo geen overeenkomsten tonen met het politie-uniform. Dit geldt voor alle kleding die wordt gedragen door een beveiliger in functie. Ook polo’s, overhemden, jassen e.d. mogen geen overeenkomsten vertonen met het uniform van de politie. Daarnaast is het belangrijk dat het V-embleem, dat is vastgesteld voor particuliere beveiligers door de minister van Justitie en Veiligheid, zichtbaar is op het uniform. Dit V-embleem mag ook alleen gedragen worden door een persoon die in het bezit is van een beveiligingsdiploma en op verzoek zijn of haar beveiligingspas kan tonen.

Voordat beveiligingskleding wordt goedgekeurd, wordt dit beoordeeld door medewerkers van de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Je mag ervan uitgaan dat, indien je voor een beveiligingsbedrijf gaat werken, je een goedgekeurd uniform uitgereikt krijgt.

Welke regels gelden nog meer voor het uniform?

  • Op het uniform mogen geen rangonderscheidingstekens zitten
  • Op het uniform moet een logo of een ander herkenningsteken van de particuliere beveiligingsorganisatie staan, zodat voor iedereen duidelijk is, met welke particuliere beveiligingsorganisatie zij te maken hebben. Een uitzondering daarop is de werkbroek. Het logo dragen op je werkbroek is vooral om belastingtechnische redenen i.v.m. de eisen rondom werkkleding vanuit de belastingdienst.
  • Een hoofddeksel is toegestaan wanneer dit ten goede komt aan jouw gezondheid. Denk hierbij aan het werken in de volle zon of in temperaturen onder nul. Hoofdbedekking in een neutrale kleur en uitvoering is dan toegestaan. Eventueel voorzien van het woord Security.

In Nederland mogen beveiligers geen wapens of handboeien dragen en/of gebruiken.

H&H Security B.V. groeit en is volop in beweging. Onze bedrijfskleding wordt ook in een nieuw ‘jasje’ gestoken. Benieuwd naar onze collectie? In het voorjaar van 2023 presenteren wij deze kleding graag aan u.